Hoppa till innehåll

Restaurangtips i Göteborg: Bhoga

maj 19, 2012
by

För två veckor sedan firade vi födelsedag genom att besöka nyöppnade Bhoga här i Göteborg. Bhoga är sanskrit och betyder njutning, och restaurangen ligger sedan dryga två månader tillbaks i fina lokaler på Norra Hamngatan 10. Trots att namnet kanske kan antyda exotisk och asiatisk mat, serveras här nordisk mat – i sitt esse får vi säga. Konceptet är att det finns en lista på mellanrätter, alla med samma pris, istället för den traditionella uppdelningen med för- och huvudrätter. Om man inte är galet hungrig är två rätter lagom, men vi opponerade oss inte tre var – vi ville ju testa så mycket som möjligt på menyn.

Matporr Göteborg Restaurang Bhoga Drink Gin Havtorn

En inledande cocktail med gin, persika och havtorn.

Det är alltid kul när nya ställen öppnar, speciellt när köket är så här pass ambitiöst och kreativt. Det är nästintill omöjligt att välja ut några favoriter bland det vi åt, så hög var lägstanivån. Råvarorna var pinfärska och varsamt hanterade, och tack vare att alla rätter var så väl komponerade var det aldrig någon smak eller konsistens som helt tog överhanden. De viner vi fick till rätterna var även dom noga uttänkta, och lyfte helheten ytterligare ett snäpp.

Matporr Göteborg Bhoga Restaurang Nordiskt Råräkor Pocherat ägg

Pocherat ägg. Med en pepparrotskräm, forellrom och friterad svartrot. Råräkor. Tillsammans med fänkål, ciderbräserat äpple, fänkålskräm (?) och äpplechips.

Matporr Bhoga Restaurang Göteborg Bohuslänsk Bläckfisk Salmalax Körvelsnö

Bohuslänsk bläckfisk. Serverad med morots- och salviakräm, bläckfisksky och sjökorall. Salmalax. Med en senapskräm, finhackad fänkål och körvelsnö (som såg ut som wasabi – ett riktigt mindfuck).

Matporr Göteborg Bhoga Restaurang Långa Bakad Rotselleri Fläsksida Silverlökspuré

Halstrad långa. Serverad med saltbakad rotselleri, en selleriremoulad och picklade rädisor. Långkokt fläsksida. Ackompanjerad av en fan-tas-tisk silverlökspuré, rödvinscalvadosreduktion och sauterad mangold.

Sist av allt delade vi även på en efterrätt, men då hade vinet gjort sitt (och iPhonen laddat ur) så bildbevis saknas. Den var dock himmelskt god, och otroligt vackert upplagd:

Inkokt rabarber. Kombinerad med rostad mandelmassa, brynt smörglass, små fina rabarberskruvar och ett champagneskum.

Väl värt ett besök alltså! Om inte för maten så för de otroligt goda drinkarna i baren..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: