Skip to content

Grillad vårmakrill med smörkokt färskpotatis och rabarbersås

maj 20, 2012
by

Tre stora, feta vårmakrillar var vad som låg på grillen i fredags när vädret bestämde sig för att vara på vår och långhelgens sida. Makrill brukar vi oftast äta ute på havet, när vi ha turen med oss och det nappar på dörjarna, och då oftast som smörstekta filéer. Nu fyllde vi dom istället med citron, smör, dill och salt & svartpeppar och grillade dom ca tio minuter.

Tillbehören var smörkokt färskpotatis och en syrlig rabarbersås, inspirerat från senaste numret av Mat & Vänner. Såsen var väldigt god, och kommer antagligen upprepas flera gånger i sommar – både till fisk och kött.

Matporr Grillad Vårmakrill Makrill Citronspäckad

Syrlig rabarbersås: smörfräs 3 finhackade schalottenlökar så att det mjuknar utan att ta färg. Skjutsa ner ca 1-1,5 finhackade rabarberstänger, och låt allt steka ihop i några minuter. Tillsätt 1,5 dl vatten och ungefär 1 msk strösocker, och låt allt koka ihop i ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.

Matporr Grillad Vårmakrill Färskpotatis Rabarbersås

Färskpotatis, som förutom att kokas med dill även hade 100 gram smör i kokvattnet. Inget man skämtar bort.

Matporr Grillad Vårmakrill

Matporr Grillat Sås Rabarbersås

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. maj 24, 2012 11:11

    Dina bilder väcker semesterlängtan*1000, fantastiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: