USA East Coast: en bildkavalkad
Håll i underkläderna folk, som en reaktion på en väldigt peppande kommentar rivstartar vi härmed höstterminen på Matporr med ett bildspäckat reportage från sommarens semester på USAs östkust. Rutten var från mr. Horatio till mr. Mac – dvs från Miami Beach till New York City – via mer eller mindre spännande hålor. Mat var som alltid i fokus, och antalet restauranger och hål i väggen vi besökt är otaliga. Prepare yourself to be hungrig..
En typisk Whole Food’s-frukost i lägenheten på Miami Beach. Bär, tjockyoghurt och juice.
Fina burkar – äcklig öl. Men stranden hjälpte upp det hela, så att säga.
Maffig och svingod hamburgare på topplistade LE TUB i norra Miami.
Fina sparrisknippen på farmer’s market i St. Augustine Beach, norra Florida.
$3.50 fish taco på sotad tonfisk och med mängder av koriander.
Ölprovning på MOON RIVER BREWING COMPANY, Savannah.
Motellfrukost. Den sockertrippen gick ej av för hackor!
Hämtmat från BUFFALO WILD WINGS i Stafford, söder om Washington DC. Mango Habanero-såsen brände på läpparna i timmar. Bäst var de friterade pickles-slantarna. Den ljusa lagern lämnade inget bestående minne.
Äntligen NYC. Vin från CITY WINERY på Lykke Li-konsert i Central Park. Det blir inte bättre än så?
Hello there sexy! Steak sandwich från meatpacking-klassikern PASTIS. Intogs à la picknick uppe på The Highline Park. Matporr i ordets rätta bemärkelse.
Burrata mozzarella, skälet till att vi nu aldrig mer kan äta ”vanlig” buffelmjölksmozzarella. Overkligt gott på klassiska SERAFINA, Upper East Side.
Grönsaksfylld dumpling i Queens chinatown, lätt värt en 45 minuter lång subwayresa. Smakade av brocolli och olika kålsorter, och självklart löjligt prisvärt.
Brisket slider – dvs liten jäkligt god hamburgare – med picklad rödlök och grillsås. Ta tunnelbanan över till Brooklyn och gå på matmarknaden SMORGASBURG varje lördag förmiddag. Risken för ihjäl-ätning är överhängande!
Lobster Roll på samma matmarknad. Oh my.
Återhämtning efter evakuering från tunnelbanan i form av The Mexican på BILL’S BAR & BURGER i meatpacking district. En av de godast burgarna so far.
Pulled pork-slider och chicken taco från mat-trucken MEXICUE som härjar runt på Manhattan. Följ dom på twitter (@mexicue) för att hitta var dom står för dagen!
Sista natten avslutades med nyöppnade ROSARITO FISH SHACK, även den i Brooklyn Williamsburg. Ett ord: tartar på toro tonfisk, ostron och hummer. I died and went to food heaven.
*like*
Ser ju helt sjukt gott ut! Får USA-längt i hela kroppen.
Men åh. Jag håller med ovan, får också USA-längt. (bra ord btw).
My oh my! Snyggt presenterat också, det må jag säga. Nu väntar vi på nästa inlägg! Som va ni gör med alla rotfrukter diskarna svämmar över med? Kraaaam. /z (på sjuan)
Soppor! Morotssoppa med (massor av) ingefära och lite apelsin. Enklaste i världen och megagott med en bunt koriander på toppen.
Puréer! Palsternackspuré?
Chips! Inte så jobbigt som man tror, men görgott.
Rösti fast med mer rotsaker än bara potatisen?
Wow, tror jag just kortslöt mitt tangenbord med mitt dregel. Allt ser supergott ut. Ännu en ursäkt att pallra sig över till andra sidan. Snyggt!
Haha, akta tangentbordet! 😀 Kul att du gillar bilderna.