Skip to content

Middagstipset: citron- och räkspaghetti med chili

augusti 6, 2012
by

Räkor, chili, citron och persilja. Ihop med spaghetti blir det den enklaste av luncher, och egentligen inte så mycket att orda om. Förutom att det är så jäkla gott. Och, om en bortser från att det tar ett gäng minuter att skala de små rosa gynnarna är det även något av en rekordhållare i snabbmat.

Matporr Citron- och räkspaghetti Chili

Långsamt och försiktigt fräst gul lök, chili och vitlök i rejäla mängder olivolja. Lägg i räkorna på slutet så att dom hinner bli varma utan att bli tillagade = sega. Blanda sedan med nykokt – och välsaltad! – spaghetti. Lite av kokvattnet, saft av en halv citron, och till sist svartpeppar, persilja och citronzest.

Räkgalningar som vi är drog vi till med dryga halvkilot räkor, vilket antagligen räcker gott till fyra personer – eller lyrrigt gott till två.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: