Löjligt god middag
Långkokt fläsklägg låter inte speciellt sexigt kanske, men den som inte vågar se bortom namnet missar en mexikansk fest av mäktig kaliber. Först kokade vi fläsklägget i tryckkokaren, för att få kött som trillade av benet. Sedan gick köttet ner i ett långkok med rödvin, en mängd kryddor, svarta bönor och lite mörk choklad på slutet.
Smakkompisar i en mexikansk gryta: lök, vitlök, färsk chili (gärna olika sorter och styrkor), spiskummin, rökt paprika, ingefära och koriander (torkade), chipotle..
Tillbehören blev de gamla vanliga då vi äter mexikanskt; picklad rödlök, hackad koriander och chili, guacamole, gräddfil och limeklyftor. Tortillabröden kvartades, och några friterades i rapsolja (och pudrades med ömsom spiskummin, ömsom rökt paprikapulver).
Ojojoj… tryckkokare har legat på önskelistan ett tag! Hur lång tid tog läggen och hur länge i rödvinet? Ser löjligt gott ut, great tip!
Oh man, jag drack ganska mycket rödvin under tiden, så tidsuppskattningen är inte den bästa.. men kanske 40 minuter i tryckkokaren och sen cirka två timmar i rödvinet?
Vår tryckis är ny, så vi håller på att testa oss fram. Det här kanske var helt fel tillvägagångssätt, men bra blev det.
Ok, Brukar ju mest bli trial & error, men här trial & success! Fast iofs, Gbg är ju lite som landet tvärtom… 😉
Mer tryckkoksrecept!
Jag fick en banning av Jonas igår som sa att jag tagit i underkant gällande tiderna (jag sa ju det, rödvin). Läggen var fryst, och var antagligen i trycken minst 1½ timme, och sen 2-3 i rödvinet.
Så. Rättning utförd!