Hoppa till innehåll

Löjligt god middag

december 19, 2010
by

Långkokt fläsklägg låter inte speciellt sexigt kanske, men den som inte vågar se bortom namnet missar en mexikansk fest av mäktig kaliber. Först kokade vi fläsklägget i tryckkokaren, för att få kött som trillade av benet. Sedan gick köttet ner i ett långkok med rödvin, en mängd kryddor, svarta bönor och lite mörk choklad på slutet.

Matporr Mexikansk mat Långkokt fläsklägg 1

Smakkompisar i en mexikansk gryta: lök, vitlök, färsk chili (gärna olika sorter och styrkor), spiskummin, rökt paprika, ingefära och koriander (torkade), chipotle..

Tillbehören blev de gamla vanliga då vi äter mexikanskt; picklad rödlök, hackad koriander och chili, guacamole, gräddfil och limeklyftor. Tortillabröden kvartades, och några friterades i rapsolja (och pudrades med ömsom spiskummin, ömsom rökt paprikapulver).

5 kommentarer leave one →
  1. december 20, 2010 23:31

    Ojojoj… tryckkokare har legat på önskelistan ett tag! Hur lång tid tog läggen och hur länge i rödvinet? Ser löjligt gott ut, great tip!

    • december 21, 2010 11:38

      Oh man, jag drack ganska mycket rödvin under tiden, så tidsuppskattningen är inte den bästa.. men kanske 40 minuter i tryckkokaren och sen cirka två timmar i rödvinet?

      Vår tryckis är ny, så vi håller på att testa oss fram. Det här kanske var helt fel tillvägagångssätt, men bra blev det.

  2. december 21, 2010 20:08

    Ok, Brukar ju mest bli trial & error, men här trial & success! Fast iofs, Gbg är ju lite som landet tvärtom… 😉

    Mer tryckkoksrecept!

    • december 22, 2010 10:42

      Jag fick en banning av Jonas igår som sa att jag tagit i underkant gällande tiderna (jag sa ju det, rödvin). Läggen var fryst, och var antagligen i trycken minst 1½ timme, och sen 2-3 i rödvinet.

      Så. Rättning utförd!

Trackbacks

  1. TGIF « Matporr

Lämna en kommentar