Hoppa till innehåll

Alfred

juli 1, 2010
by

Matporr Champagne Alfred Gratien

Att den fjärde av oss i gänget fått nytt jobb var självklart ett skäl till att fira, så därför korkades finaste flaskan champagne upp på kvällen innan midsommar. Alfred Gratien Cuvée Paradis Brut — brödigt, mycket syra och väldigt friskt — slank ner i kvällssolen utan några som helst problem. Cuvée Paradis Brut är gjort på chardonnay och pinot noir, och doftar fint av bland annat honung, och har enligt producenten en eftersmak av pepparkaka.

Även om våra näsor och smaklökar (och, främst, förmågan att kunna beskriva doft och smak) kanske inte ligger på samma nivå som vinexperter är det här ett riktigt trevligt och snyggt bubbel att ta fram vid speciella tillfällen. Bara flaskan i sig är ett konstverk, med sin extremt smala hals (varför är den så smal?).

4 kommentarer leave one →
  1. juli 3, 2010 08:57

    vilken fantastisk bild. ser sjukt gott ut (tråkigt för mig att det är lördag morgon och lördag morgon + dricka bubbel känns som en högst farlig kombination…) nåväl, bubbel till fotbollen senare idag måste vara ok!

    • juli 4, 2010 16:48

      Haha, alla regler har ju undantag så visst kan man dricka morgonchampagne ibland!

      Fotografen tar åt sig komplimangen!

  2. augusti 12, 2010 14:46

    En underbar Champagne!
    Drick mycket och ofta. Gärna en lördagmorgon.

Lämna en kommentar