Hoppa till innehåll

Lait de Coco

juli 4, 2010
by

Matporr Kokosmjölk Currygryta

En konservburk som bidat sin tid i skafferiet var en burk med kokosmjöl av märket Savoy. Tipset om just Savoy låg i bakhuvudet efter ett recept på Taffel, men efter inhandlandet (i butiken Gain Trading Asian Livs på Östra Hamngatan här i Göteborg) blev den ståendes. I veckan åkte den ner i en fläskgryta med vindaloo curry, och vi blev minst sagt blown away av smaken. Kokos rakt in i hjärtat! Det går inte ens att beskriva vad ”vanlig” kokosmjölk från exempelvis Blue Dragon smakar i jämförelse..

Kokosgryta (går att göra vegetarisk, på kyckling eller fläsk. Det mesta, antagligen): stek lök och vitlök mjuka i några rejäla teskedar curry vindaloo, lägg i kött och bryn. Släng i en burk krossade tomater, lite tomatpuré, socker och salt & peppar. Runda av smaken med några matskedar savoy-kokosmjölk.

Matporr Savoy Koksmjölk

2 kommentarer leave one →
  1. juli 5, 2010 16:14

    Hurra för god mat!

Lämna en kommentar