Revbensextravaganza
Matporrgänget har semester för tillfället, och har tillbringat lite av semesterns första vecka åt att — självklart — laga mat ihop. Grillen på undertecknads sommarställe har gått varm, och en av kvällarna vigdes åt ribsapalooza, inspirerad av J. Cramby.
Hälften av revbenen röktes marinerade på indirekt värme i över 3 timmar, ihop med några nävar mesquite-träflis och svartvinbärsgrenar. Andra hälften grillades direkt över kolen i cirka en timme omarinerade, och fick sedan en rejäl dusch av torrmarinad. Båda batcharna brändes av med lite glaze på slutet, för att få extra klibbig och krispig yta.
Tillbehören blev självklart en cole slaw. Basen på rödkål, ihop med bland annat morötter, bladselleri och äpple. Dressingen gjordes på gräddfil och dijonsenap.
Vitlöksstekt mangold och creamed corn gjorde tallriken till en veritabel färgfest. Rödvin från Argentina passade bra till de starka smakerna.
Creamed corn: koka upp majs med hälften mjölk och hälften grädde. Låt koka ihop och red med lite majzena, krydda med salt, svartpeppar och lite torkad chili.
Rökigt.
Vafan, har du ett eget sommarställe 🙂 Lucky you. Ser gott ut. Som alltid. Och jäkligt ambitiöst. Keep it up!
Jorå, om man bortser från att det är min mor som äger och sköter om det 😉
Tack! Nu blev jag hungrig..
Hehe. Det funkar det också.
creamed corn, coolt! en såndär sak jag läser om men aldrig har smakat. härligt med semester, njut medans det varar – jag jobbar i tusen år till (i alla fall två veckor…) och det känns som en evighet tills det är dags för semester.
Det var riktigt gott! En ren impulsrätt som vi höftade fram 🙂
Sen semester är skönt, men ibland kan det kännas lite vääl segt i slutet innan.