Skip to content

Nudelramen med vaktelägg från Södra Kedum

september 8, 2013
by

Spritärtor vaktelägg

Med en svensk touch blev den första rätten med vakteläggen en japansk ramensoppa; en nudelsoppa med perfekt krämig äggula, spritärtor (istället för edamamebönor), salladslök, lite chili och koriander.

Ramen vaktelägg 2

En enkel men god buljong är lätt att göra med hjälp av en grönsaksbuljongtärning, som får småputtra ihop med lite sesamolja, soja och chili några minuter. För extra smak lite kinesisk Chinkiang-vinäger innan servering.

Ramen vaktelägg 1

Här blir det rätt så tydligt att vi verkligen lyckades med koktiden på de små äggen — 2 minuter och 8 sekunder, och sen snabbt som fan ner i iskallt vatten för att avstanna kokprocessen. Spot on!

+ Mikkeller Dim Sum Beer

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: