Skip to content

Andra rätten: klassisk råbiff

augusti 24, 2012
by

Andra rätten är egentligen inte speciellt så mycket att orda om, och frågan är om det egentligen kan med att kallas matlagning? Hacka, riv, skrapa och lägg upp – that’s it. Eftersom råbiff är en av favoriträtterna gör vi det rätt så ofta, och denna gång valde vi att göra en blandning av skrapat och malet innanlår. Till det har vi våra absoluta måsten när det kommer till tillbehör.

Matporr Råbiff pepparrot dijonsenap kapris

Klassiska råbiffstillbehör enligt Matporr: finhackad rödlök, dijonsenap, finriven pepparrot, kapris, ägg och hackad rödbeta.

En råbiff får enligt oss absolut inte serveras färdigblandad – men vad vi märkt är både det här med serveringssätt och tillbehör något högst regionalt? Till exempel har alla de jag ätit i Stockholm varit blandade, medan alla jag ätit i Göteborg serverats omonterade..

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. augusti 29, 2012 10:15

    okej; GOTT.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: