Skip to content

Laxfylld ravioli med grillade pilgrimsmusslor och kapris- och vitvinsbräserad fänkål

juli 23, 2012
by

Vart juli och sommarvädret tog vägen kan man börja fundera på, men är det inte egentligen bättre att laga mat än att slösa onödig tid och kraft på det? Det tycker vi, och dammade därför av mjölet från pastamaskinen. Eftersom vi i 9 fall av 10 föredrar djur från havet än de på land blev det så även till denna pastarätt.

Pastaplattorna fylldes med små klickar av lax-smet, och stansades sedan ut med hjälp av en onödig ravioliskärare. Verkligen, det går lika bra med ett glas i lagom storlek. Det enda du missar då är de zickzackiga kanterna, och riktigt så spännande är dom väl inte.

Matporr Laxfylld Ravioli Pilgrimsmussla Fänkål 1

Laxfylld ravioli: dra fram matberedaren eller vassaste kniven, och finhacka laxen. Blanda till en fast smet med hjälp av en liten klick färskost, och smaksätt. Vi hade i vårlök, kapris, ruccola och lite torkad tomat. Raviolin behöver sedan knappt mer än doppa huvudet innan dom är klara, cirka 3-4 minuters koktid.

Ett berg av ravioli kröntes med grillade pilgrimsmusslor, och fint strimlad fänkål som vi bräserade med smör och vitt vin – och några små kaprisar. Fänkålen var dock bildskygg, och gömde sig under de trygga kuddarna. Who wouldn’t.

Matporr Laxfyllda ravioli

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: