Skip to content

Sparris med pocherat ägg och ibéricoskinka

juni 25, 2012
by

Matporr Svensk sparris 2

Det behöver inte alltid vara så komplicerat. När vi fick dryga kilot svensk sparris förra veckan var det första vi tänkte på pocherat ägg. Blancherade sparrisstänger, lite fin olivolja, några stänk citronsaft och så ett perfekt pocherat ägg – tack det är bra så, verkligen.

Matporr Svensk sparris Pocherat ägg Rosévin

Middagen som blev hade lika gärna kunnat vara vårt bidrag till Bloggreceptboken med temat Något köpt, något lagat”, eftersom det enda vi gjorde var att koka lite grejer och servera upplagt tillsammans med en av världens bästa skinkor – jamón ibérico bellota.

Den lufttorkade spanska skinkan görs på rasen Black Ibererian Pig, där grisarna har fått leva frigående i ekskogar, vilket betyder att dom mumsat goda ekollon som slår igenom i smaken. Varje skiva fullkomligt smälter i munnen, och tar oss omedelbart tillbaks till alla Spanienresor.

Matporr Blancherad sparris Pocherat ägg Jamón Ibérico Bellota skinka

Matporr Pocherat ägg Sparris Ibericoskinka

Nej men hallå där, perfekt rinnig äggula.

Annonser
4 kommentarer leave one →
  1. juni 25, 2012 19:00

    Gud så gott det ser ut och vilka fina sparrisar!!

  2. augusti 2, 2012 22:13

    Guud, verkligen matporr!
    Dör vad gott! Sparris alltså, finns inget bättre!

    • augusti 3, 2012 12:17

      Tack – och vi håller med, sparris for president!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: