Skip to content

Middagstipset: Pasta carbonara med sparris

juni 7, 2012
by

När det kommer till grymt och smarrigt resultat på ca 20 minuter är det få rätter som slår en klassisk pasta carbonara. När vi åkte ner till landet för att fira in nationaldagen var det därför inte svårt att komma på vad vi skulle laga, eftersom vi skulle komma ner relativt sent på tisdagskvällen.

Enkla ingredienser, och till råga på allt färdighyvlad parmegianio reggiano, fixade mer eller middagen åt oss. Blanchera lite sparrisbitar och dra ner dom i göttigheten på slutet, så blir det åtminstone en liten uppdatering av klassikern. Inte för att det behövs, men ändå.

Matporr Sparris Pasta Carbonara Bronsvalsad Spaghetti

Pastan är en ny, bronsvalsad, platt variant från Glenn Strömberg. Vi är stora fan av hans standardspaghetti så det var givet att vi skulle testa. Den sög upp såsen fint, och hade bra bett i. Helt klart godkänd, trots att vi kokade allt för stor mängd i allt för liten på landet-kastrull.

Annonser
4 kommentarer leave one →
 1. juni 12, 2012 23:17

  Fasen vilken fart ni hade här nuförtiden, grymma bilder. Ja, det ser helt enkelt jävligt smaskigt ut! Fast jag hoppas att ni inte använde grädde 😉 för då får du en galen dansk-italienare efter dig. Obsverva att jag påpekade i början av inlägget vad en äkta ska innehålla

  http://wctc.se/pasta-carbonara-seconda-versione

  • juni 14, 2012 09:41

   Du jobbar inte med… RSS-läsare eller? 😉

   Men JO vi hade lite grädde. Vi bakar heller inte vårt bröd själva i stenugn, eller brygger eget öl i badrummet. Cut us some slack va, men självklart ska vi prova att göra en ORIGINAL någon vacker dag 😉

 2. juni 14, 2012 10:40

  Haha, nä, får börja med det!
  Jag har alltid grädde i min carbonara, blir lite torrt annars..

  • juni 15, 2012 08:04

   Jag skulle gärna prova den där parmesankrämen (?) som du hade hittat, låter mumsigt. Men som sagt, lite grädde har väl aldrig skadat någon..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: