Skip to content

Vegetariska dumplings

april 11, 2012
by

I samma veva som vi serverade udonsoppa, lagade vi även ytterligare två vegetariska och kinainspirerade rätter. Den ena var dumplings med två olika fyllningar — en baserad på svamp (skogschampinjon och enokitakesvampar) och en på glasnudlar.

Köp färdiga degplattor, så minskar förberedningstiden dramatiskt. Lägg de färdiga knytena på lite bakplåtspapper i en ångkokare, och ånga dom i några minuter tills dom glänser. Ät med en enkel sojadipp.

Vegetarisk dumplingfyllning: välj den bas du vill ha, bra exempel utöver svamp eller nudlar är någon typ av kål. Finhacka basen, och börja sen finhacka alla smaksättare. Röd chili, vårlök och ingefära är alltid grunden i våra smakkombinationer, som sen kan kombineras med exempelvis koriander, citrongräs eller limeblad.

För lite textur är det gott med små bitar av morot eller vattenkastanj, eller broccoli för den delen (både blommor och stjälk). Smaka av med soja och en liten skvätt vitvins/risvinsvinäger.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: