Vegetariska dumplings
I samma veva som vi serverade udonsoppa, lagade vi även ytterligare två vegetariska och kinainspirerade rätter. Den ena var dumplings med två olika fyllningar — en baserad på svamp (skogschampinjon och enokitakesvampar) och en på glasnudlar.
Köp färdiga degplattor, så minskar förberedningstiden dramatiskt. Lägg de färdiga knytena på lite bakplåtspapper i en ångkokare, och ånga dom i några minuter tills dom glänser. Ät med en enkel sojadipp.
Vegetarisk dumplingfyllning: välj den bas du vill ha, bra exempel utöver svamp eller nudlar är någon typ av kål. Finhacka basen, och börja sen finhacka alla smaksättare. Röd chili, vårlök och ingefära är alltid grunden i våra smakkombinationer, som sen kan kombineras med exempelvis koriander, citrongräs eller limeblad.
För lite textur är det gott med små bitar av morot eller vattenkastanj, eller broccoli för den delen (både blommor och stjälk). Smaka av med soja och en liten skvätt vitvins/risvinsvinäger.