Skip to content

Polkabetscarpaccio med citron- och persiljepolenta

april 3, 2012
by

Att tänka utanför den vanliga köttboxen är inte alltid det lättaste, men härom sisten fick vi till en – i våra ögon – rätt så piffig vegetarisk förrätt. Det var trerätters vegetariskt som stod på menyn, och den här carpaccion på polkabeta blev första rätten. Råa polkabetor skivades lövtunt på mandolinen, och serverades ihop med grillad citron- och persiljekryddad polenta, smörslungad haricot vert och en enkel örtolja på basilika och persilja.

Matporr Polkabetor Carpaccio Vegetariskt Grillad polenta

Förutom att smaka gott så kan man inte säga annat än att polkabetorna är rätt så visuellt imponerande..

Citron- och persiljekryddad polenta: koka upp polenta enligt anvisning på paketet, och använd en bra buljong. Antingen egenkokt eller någon av de bättre köpesorterna. Vi använde grönsaksbuljong från Markatta, vilket fick duga. Använd sedan zesten från en halv/en citron samt några rejäla ruskor bladpersilja (finhackad) som smaksättare. Svartpeppra rejält, och blanda allt enligt anvisningarna. Glöm inte smöret.

När polentan är färdig (dvs har stelnat i sin form) är det bara till att skära upp den i bitar och sedan grilla på hög värme. I smör.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: