Skip to content

Söndagsmiddag: förrätt

november 20, 2011
by

Är vi en ny tradition på spåren? Man kan ju hoppas! Efter ett besök på
Göteborgs Konstmuseum och den pågående Jan Lööf-utställningen, är det nu dags för söndagsmiddag hemma hos ena hälften av Matporr.

Vi har just ätit förrätten, som var inget mindre än: Muscovadoglaserad och sotad salmalax rullad i rostad mandel och senapsfrön, toppad med picklad fänkål. Till det ett glas Pinot Gris från Bestheim. Söndagsskål på det!

20111120-205328.jpg

Muscovadoglaserad salmalax rullad i mandel och senapsfrön:
gnugga laxen med en blandning av 50/50 muscovadosocker och strösocker. Bränn av ytan med en gasbrännare. Rosta mandelflarn med bruna senapsfrön i en torr och het panna, och blanda sen med zest från en citron. Rulla laxen i blandningen, och skiva sen så tunt du kan.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. Marika permalink*
    november 20, 2011 22:01

    Jag känner också att vi är en go tradition på spåret. Särskilt slutet. Mario kart, kicks ass!

  2. november 22, 2011 09:48

    Yeah!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: