Skip to content

Hummerbuljong i trädgården

oktober 10, 2011
by

I lördags åt vi nyfiskad och hemmakokt hummer, vilket naturligtvis ledde till följande aktivitet dagen efter:

Matporr Hummerbuljong koka buljong Hummer

Kokade hummerbuljong alltså. Här ska inget gott förfaras! Humrar fiskade på Västkusten förtjänar ett bättre öde än så. Eftersom det luktar väldigt starkt tog vi kokplattan under armen och ställde oss i trädgården. Lite Jamie Oliver sådär.

Till buljongkoket tog vi det vi hade hemma, vilket visade sig vara morötter, röd- och schalottenlök, en skvätt vitt vin, dill och citronzest. Först rostade vi av skalen och grönsakerna i kastrullen, och sedan på med ett halvt glas vitt vin, och sist vatten. Vi lät skalen koka med i cirka 30-45 minuter, för att sedan låta buljongen reducera ner kraftigt utan några skal i koket. Dillen och citronzesten hade vi i på slutet. Kvar blev en potent hummerbuljong som kommer få vara med och leka i allsköns olika maträtter nu i höst.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. november 25, 2011 15:24

    använt er fond än eller?? blev grym soppa på min front (: well worth the effort!

  2. december 5, 2011 23:14

    Kul! Jag brukar också koka skaldjursbuljongen utomhus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: