Skip to content

Middagstipset till havs: snabb vitlöks- och chilipasta med rökt makrill

juni 7, 2011
by

Långhelgen har spenderats ute till havs med stekande sol och kalla bad. På kvällen vi kastade loss gällde det att laga något snabbt och enkelt. Pasta, med andra ord. Spaghettin från Zeta Casa Di Luca var en spänstig och väldigt god variant, som täcktes och sög upp gräddsåsen bra.

Matporr Pasta Rökt Makrill Champagne Gräddsås

Vitlöks- och chilipasta med rökt makrill och champinjoner: skiva champinjoner och finhacka röd chili och vitlök. Stek allt i smör, och låt vätskan koka bort. Vänd ner en go skvätt vispgrädde, och smaka av med svartpeppar och salt. Riv ner ruccola, och blanda till sist allt med al dente-kokad pasta. Toppa med rökt makrill.

PS: glöm inte att spritsa över en rejäl skvätt citronsaft!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: