Skip to content

Blåmusselsoppa med fänkål och bacon

maj 28, 2011
by

Det här nätet med blåmusslor som vi snappade upp i veckan innehöll de finaste blåmusslor jag någonsin fått, förutom de som vi själva plockat upp under sommarseglatser här på Västkusten. Två ynka musslor behövdes kasseras, medan resten var stora och matiga. När förutsättningarna är så bra kan det liksom inte gå fel, och ihop med grädde, en skvätt vin och bacontopping gick vi all in på molluskerna.

Matporr Musselsoppa Blåmusslor Bacon

Enkel blåmusselsoppa: hacka och fräs lök, fänkål, vitlök och röd chili. När det mjuknat något slår du över ca 2 dl vin (torrt vitt eller rosé) och sedan något mer vispgrädde. Låt soppan koka upp, och lägg sedan i musslorna. Rör om, och när alla musslor öppnat sig avslutar du med finhackat citronskal, dill och såklart bacon.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: