Skip to content

Kalkonburgare med mango- och chiliyoghurt

maj 10, 2011
by

I takt med att solen värmer, dagarna känns längre, och balkongen blir mer välbesökt blir även lusten och förutsättningarna för att blogga bättre. Det är svårt att låta bli kameran när ljuset är bra, och middagen god. Idag blev det kalkon- och baconbiffar med asiatiska smaker, tillsammans med grönsallad och tillbehör. Såsen på mango och yoghurt blev både söt och stark; som en mango lassi fast med sting.

Matporr Kalkonburgare Sallad Mangosås Chili Koriander 1

Kalkongburgare med asiatisk touch: Mal färs av ett stort kalkonbröst, och ett paket bacon när du ändå håller på. Riv en liten squash på rivjärnet, och lägg i en bunke tillsammans med en äggula. Blanda ner köttet, och använd finhackad chili, ingefära, salladslök som smaksättare. Stänk över fisksås, och lite limejuice. Salta och peppra.

Matporr Kalkonburgare Sallad Mangosås Chili Koriander 2

Mango- och chiliyoghurt: mixa en näve frusen mango till en puré, och blanda ut med ungefär lika stor del turkisk yoghurt. Smaksätt med chili, koriander och limejuice. Pimpa till den med finhackade tomater, och havssalt.

Matporr Kalkonburgare Sallad Mangosås Chili Koriander 3

Extra rädisor, koriander (kan aldrig bli för mycket), och fina Viken-tomater ihop med mango- och chiliyoghurten. Färgglada skålar skadar inte heller.

Annonser
One Comment leave one →
  1. maj 17, 2011 19:16

    Vilka kul skålar! Hurra för färg! Maten ser för övrigt också finfin ut! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: