Skip to content

Miniburgers

april 17, 2011
by

Vad vore livet utan hamburgare? I går smällde jag och Marika till och lagade miniburgers till ett gäng grymma tjejer, och att kunna sluka en hamburgare i tre bett är en rolig känsla. Bröden bakade jag efter Martin Johanssons baguetterecept, med skillnaden att jag är inkapabel till att mäta upp mjöl noggrant. Men bullarna blev bra! Luftiga och lagom sega.

Matporr Hamburgare Miniburgers Surdegsbröd

Hamburgerfärs med sting: mal och blanda cirka 2 delar nötkött (högrev) med 1 del fläskkött (sidfläsk). Knäck ett ägg i en bunke, häll i 2 matskedar mjöl, och lika mycket ströbröd. Låt sväll en stund, och smaksätt sedan med någon stark jäkla sås à la Death Sauce, torkad chipotle, rökt paprikapulver, svartpeppar och lite dijonsenap. Dra i lite torkad oregano för en jordig touch. Blanda ner köttet, och ställ det kallt några timmar.

Tillbehör var snabbinlagd gurka, hamburgertypisk cheddarost och hamburgerdressing. Och smörstek gärna bröden för yta och extra smak, det gör alla gott.

Hamburgerdressing: whippa upp en majonnäs, och ha den som bas. Blanda två delar majo med en del tomatpuré och gräddfil, ha i lite finhackad lök och några stänk tabasco.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: