Skip to content

Lax- och kungskrabbtartar på smörstekt surdegsbröd

april 3, 2011
by

Ibland blir man så matlagningssugen att det riktigt kliar i fingrarna, och då är det bara att ge efter och sätta iväg till affären. En av tre rätter som vi lagade var en fisk- och skaldjurstartar, på lax och kungskrabba. Fet ändbit av lax ihop med ett fullmatat krabben ihop med citron och dill är inget annat än matporr.

Tartar på lax och kungskrabba: finhackad lax och krabbkött, saft av en liten citron ihop med zesten, salt & svartpeppar, en liten bit chili och en rejäl ruska dill. Låt stå kallt någon timme.

Matporr Laxtartar Kungskrabba Kalixrom Grape

Montera på en smörstekt brödskiva, lägg lite press på så att tartaren håller formen, och piffa med sesamfrön. Ett stort ägg kalixlöjrom tillsammans med filéad grape är pricken över det berömda i’et. Det vi saknade var en liten touch av pepparrot.. next time.

Matporr Laxtartar Kungskrabba Kalixrom Grape 2
Monteringsfas.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: