Skip to content

Middagstipset: Clam chowder

december 14, 2010
by

I väntan på att vi ska orka gå igenom och fixa till bildbevisen från korvstånkarhelgen slänger jag upp en rätt som mycket väl kan vara raka motsatsen: musselsoppa. Till den här middagen hade vi överblivna räkskal i frysen som vi gjorde fond på, men vanlig buljong på tärning eller pod blir också gott. Soppan blev extremt snäll och omhuldande; något man inte kan få för mycket av i denna isande vinter.

Matporr Musselsoppa Clam Chowder

Mjäll saffran- och musselsoppa: gör i ordning dina musslor, det vill säga rensa bort de döda och skrubba resten rena från bös. Finhacka morot, fänkål och gul lök. Fräs hacket i olja, ha i en skvätt torrt vitvin, buljong och låt koka några minuter. Salta och peppra. Blanda sen ner några deciliter grädde plus några nypor saffran, och lägg slutligen i musslorna. Efter några minuter har dom öppnat sig, och hela härligheten är färdig. En passande slutkläm är saften från en halv citron på toppen, och kanske lite persilja?

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. december 14, 2010 20:32

    Så gott! Och vilken snygg burk jag skådar i bild!

    • december 17, 2010 11:54

      Ja, jag skulle nog kunna äta musslor fem dagar i veckan – minst 🙂

      Tack! Det är ett loppisfynd, från Uppsala-Ekeby (men locket är nog inte originalet tror jag..).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: