Rostad vitlökskräm
Vitlöksälskare, unite! Lika gott som det här smakar, och doftar, lika tråkig är dess bruna uppsyn. Men om man bara kan se bortom dess oktoberglåmiga yttre kan man lätt casha in ett perfekt lammtillbehör. Eller vadå, den här rostade vitlökskrämen passar till så mycket mer än bara lamm. Jag skulle gladeligen ha det på en bakad potatis, en bit grillad vit fisk, eller som kryddsmör till en helstekt kyckling.
Rostad vitlökskräm: lägg fyra vitlökar i en liten ugnsfast form, och låt bakas i ugn minst en timme. Pilla ut dom mjuka vitlöksklyftorna och mosa dom med en gaffel. Värm upp i en liten kastrull ihop med några matskedar olivolja, finhackad rosmarin och citronzest + lite saft. Avsluta med en rejäl klick smör, och några teskedar sherryvinäger.
Vi serverade vitlökskrämen till rosmarinrostad pumpa, lammkotlett och picklad gurka.
Tack för tipset…….är även jag såååå förtjust i vitlök
Det är ju så göttigt 🙂