Hoppa till innehåll

Oktoberfest bitte!

oktober 7, 2010
by

Till helgen är det ett år sedan vi bjöd in på Oktoberfest på landstället, 2009 års fest — om vi får säga det själva. En hel halv gris beställdes på Saluhallen, öltapp lånades genom Chalmers, kålsallad strimlades och hus pyntades. Vårt landställe är passande nog utrustat med just en grisgrill, hemmabyggd och snurrbar!

Matporr Oktoberfest 1
Var det någon som sa gris? När vi beställde vår halva, lättrökta, gris blev vi lovade en liten gris, på ”bara” runt 30 kilo. När vi kom för att hämta den vägde den 49,5. Mycket kött.. det var en såpass stor gris att vi fick den i två delar. Detta gjorde att grillens galler (ca 100 x 50 cm) helt plötsligt var för litet, och vi fick MacGyv’ra oss en extragrill av en gammal galler-soptunna. Jorå!

Matporr Oktoberfest 5
Öltapp, ett ölfat à 30 liter, och.. fel tappfäste! Här kunde hela festen gått åt helvete, men det räddades genom X antal samtal och uppstyrningar Chalmerister imellan.

Matporr Oktoberfest 4Grill och passande oktoberväder.

Matporr Oktoberfest 2Många (många) timmar senare.

Matporr Oktoberfest 3Stämning!

4 kommentarer leave one →
 1. oktober 7, 2010 18:34

  Trodde det bara var snickare på Chalmers 😉

  Ser förbaskat trevligt ut. Och apropå fläsk så käkade jag konfiterad fläsksida på Rolfs Kök för ett par dagar sedan – fläsk is the shit alltså!!

  • oktober 10, 2010 10:28

   Snickare?! Pah..!

   Fläsk ftw, det skriver jag under på.

 2. oktober 18, 2010 14:43

  fasen vad kul med oktoberfest! jag var på en förra året också (med ett gäng chalmerister dessutom), komplett med ompa-bompamusik och läderhosen. mycket trevligt!

  stumpastaken med tillhörande ställning fick jag i födelsedagspresent för några månader sedan, den är grym! tror att min syster köpte den i en butik i helsingborg (på bruksgatan om jag inte minns helt fel). köp en om du stöter på en, de är helt fantastiska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: