Skip to content

Knaprig rosmarinkyckling med obscent mycket vitlök

september 22, 2010
by

Det finns knappt något enklare att tillaga än en hel kyckling, och att låta den tillagas sakta på låg temperatur i ugn är nästintill ”icke-matlagning”. Det sköter sig själv, så att säga.

Matporr Helstekt kyckling rosmarinolja vitlök 1

Efter ett söndagsbesök på en utomhusmarknad med ekologisk inriktning kom vi hem med en underbar smaksatt olivolja från Italien; rosmarinolja. Kvistar av örten hade varit med under själva oljeutvinningsprocessen (om vi förstod det hela rätt), och på så sätt gett en naturlig och kraftig smak.

Vi penslade helt enkelt kycklingen med oljan, ihop med en skvätt soja och en hiskelig mängd vitlöksklyftor. Svartpeppra och salta ovanpå, och stek i 150° cirka två timmar. Dra på grillfunktionen den sista kvarten, så får du superkrispigt och smakrikt skinn.

Redan efter tio minuter doftade det galet gott, och resultatet blev inte sämre.

Matporr Helstekt kyckling rosmarinolja vitlök 2
Matporr Helstekt kyckling rosmarinolja vitlök 3 Knöka in lite bitar av rotfrukter och lök i kycklingen så får den ännu mer smak.

Annonser
6 kommentarer leave one →
  1. september 22, 2010 18:36

    låter helt rätt för mina smaklökar

  2. oktober 4, 2010 22:12

    Bara så snuskigt gott med långstekt hel kyckling! Ytterligare ett bevis på att det enkla oftast är det godaste, man behöver inte alltid klödda till det så mycket.

  3. J.E. permalink
    oktober 12, 2010 17:08

    Lagar den för andra gången i skrivande stund. Perfekt när man har småbarn så man kan ta allt skinn själv.

    • oktober 12, 2010 20:32

      Vad kul! 😀 Känner igen det där med skinnet från när man själv var liten.. så dumt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: