Skip to content

Nötytterfilé med chilibéarnaise och kantareller

september 6, 2010
by

Lördagens middag blev något så basic som biff med bea — gött. En bit nötytterfilé bryntes i grillpanna, och gick klart i ugnen. Smörstekta svampar och en enkel sallad med blandat grönt och timjan fick balansera ihop med en chilibéarnaise.

Matporr Chilibearnaise Kantarell Biff

Chilibéarnaise: för oss blir 1-1-1 delar äggula, vatten och vitvinsvinäger helt perfekt. Reducera ner 2 msk vatten och 2 msk vitvinsvinäger till hälften, tillsammans med några kvistar dragon, vitpepparkorn och en grovhackad schalottenlök. Vispa sedan ihop 2 äggulor med den reducerade vätskan, ovanpå vattenbad. Ge dig inte! Vispa länge, tills det tjocknar. Montera sedan ner smör, ca 100 g, som du skurit i sockerbitar — det gör det hela mycket enklare. Avsluta med hackad dragon och chili, plus en skvätt citron.

Sydafrikanska vinet Provenance Rooi 2008 passade bättre utan maten faktiskt, och resten av flaskan dracks upp under kvällen tillsammans med musik och bra läsning.

Matporr Sydafrikansk vin Provenance Rooi

Annonser
4 kommentarer leave one →
  1. september 15, 2010 18:45

    Ser sjukt gott ut! Trevlig blogg!

  2. september 16, 2010 22:07

    Åh vad hungrig jag blir!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: