Skip to content

2007 Zenato Ripassa Valpolicella

augusti 31, 2010
by

Efter bra läsning om vinprovning på Alfs Taffel-blogg, har vi försökt att hitta färger i vinet vi dricker. Att färgen man ”ser” ofta stämmer med de frukter och bär som vinet smakar av verkar stämma, och det har hjälpt oss att komma lite längre i vår obefintliga vinkunskap (det, plus vår favoritbartender på Soho..).

2007 Zenato Ripassa Valpolicella gav oss båda en mörkt blå-röd färg på näthinnan; nästintill övermogna körsbär eller kanske björnbär. Det doftade även ”varmt”, om man nu kan säga så. Nästan som tobak. Det var inte svårt att föreställa sig själv i en liten bergsby med det här som enda sällskap. Vi drack det till kallskuret och krämiga ostar, men det hade antagligen passat ännu bättre till smakrika hårdostar, typ manchego eller peccorino.

Matporr Ripassa Valpolicella Zenata 2007

Nästa helg ska vi på vinvandring med göteborgskrögaren Ulf Wagner, och förhoppningsvis lär vi oss ännu mer då.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. september 6, 2010 09:13

    Jag brukar ofta tycka att viner doftar ”varmt”. Ofta är vinerna koncentrerade och har hög alkohol. Känslan är liksom att vinet strålar mot ansiktet i glaset. Behöver inte innebära att det är spritgt, men ofta är det fullpackat.

    • september 6, 2010 20:17

      Kul att du tittar in Alf! 🙂 Härligt att jag inte inbillat mig ”varma viner”, ofta är dom dessutom väldigt goda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: