Skip to content

Middagstipset: morotspasta med bacon och bönor

augusti 30, 2010
by

Det enklaste för en vardagsmiddag är onekligen att bara svänga ihop något av det som ligger hemma i kylen, och på den vägen blev det senast. Ett paket bacon, en liten bit parmesan — och en hög med grönsaker, självklart från landet.

Matporr Morotspasta Spaghetti Bacon

Morötter hyvlades julienne, alltså smala men inte bladtunna, och kokades al dente. Som pasta, fast färggladare.

Bacon och bönor: stek rödlök mjuk på mellanvärme och lång tid, och skjutsa sen i hackad vitlök och chili. I med bacon, och låt oljan ta smak av allt. Vänd i skalade bondbönor på slutet. Sväng ihop med morotspastan och toppa med parmesan och färsk bladpersilja.

Enkelt och okomplicerat; middag på 10 minuter. Dessutom kolhydratsfattig, för den som tänker på det.

Annonser
7 kommentarer leave one →
  1. augusti 30, 2010 10:08

    Helt nytt ( för mej) och mycket spännande. Tack

  2. augusti 30, 2010 11:23

    Sweet! Och om du ska till Sthlm inom en snar framtid säljer Androuet på Nybrogatan den mest fantastiska parmesan jag någonsin smakat (tillfälligt parti). 48 mån lagring i hela hjul och inte sådär torr och tråkig med diskmedelssmak utan aromrik och bara jävligt god… 295kr/kg. Det är typ vad den vacuumförpackade på ICA kostar.

    • augusti 30, 2010 13:43

      Androuet vill jag verkligen besöka, när vi nu kommer upp 🙂
      Lyckligtvis bor vi nära en av göteborgs bästa ostbutiker, jag tror att deras parmesan också är 48 – och ljuvlig.

  3. augusti 30, 2010 19:13

    Jaja, det tror jag när jag ser det 😉

  4. Carro permalink
    november 4, 2010 22:56

    Hmmm, liten fråga. Hur hyvlar man morötter tunna och smala. Finns det nåt speciellt redskap för det eller??

    Ser dödligt gott ut hörrni!! VIll prova 😛

    • november 5, 2010 10:37

      Vi använder en julienne-strimlare, den ser ut så här! Finns typ på Werner & Werner, och antagligen på alla andra köksaffärer och Åhléns 🙂

      Supersmidig och det blir så där perfa tjocklek på strimlorna! Annars kan man ju skära för hand, men det tar nog låång tid.

      Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: