Skip to content

SoHo Göteborg

augusti 20, 2010
by

Matporr Vinlista Soho Göteborg 2

Mitt i centralaste Göteborg ligger en pärla till barhäng (även om gatan utanför skriker Turist). SoHo Göteborg har förutom både café- och restaurangdel även en fullsmockad vinbar, där man kan få uppemot 40 olika viner på glas — och en trevlig pratstund med bartendern.

Under vårt besök i onsdags (hey, vad vore vardagen utan vinkvällar?) hann vi prova flera olika viner, alla utom ett var på vår bartenders rekommendation. Vi satt där i timmar och pratade vin, smakade, och åt goda charkuterier. Jag fick som första vin ett Pinot Blanc från Alsace (2007 Engel Fernand et Fils) som överraskade med sin fruktighet och diskreta syrlighet, då jag brukar föredra torrare vita än så.

Två vinrekommendationer som vi fick med oss var de röda Provenance Rooi 2007 (Sydafrika), och Museum Real Reserva 2004 (Spanien). Båda finns i beställningssortimentet på SB, och kommer att beställas så fort vi kommer åt. Det spanska vinet fick vi smaka en icke-reserva av, och det var som ett fint hångel i munnen. 100 % tempranillodruvor, med smak av torkade frukter och en sammetslik avslutning.

Matporr Vinbar Göteborg Soho

En rolig grej som hände under kvällen var när vi fick testa en australiensisk riesling, som han hade fått ett (obett) prov på samma dag. Det första vi kände när vi luktade på det var badleksaker. Alltså uppblåsbara bollar, luftmadrasser eller krokodiler. Smaken var lika chockerande den, då det var precis som att sätta munnen till plastventilen. Flaskan åkte i soporna med en sån hastighet att distributören borde gråta..

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: