Skip to content

Salmalax med picklade grönsaker och pepparrot

augusti 16, 2010
by

Matporr Salmalax Picklade Champinjoner Rödbeta

Som en del av en nordisk plockmatskväll provade vi för första gången norsk salmalax; fin innerfilé av lax, som tillvaratas och vacumpackas inom max fyra timmar efter fångst. Här i Göteborg hittade vi det (förstås) på ICA Focus i Gårda. Först och främst måste jag öva på att skära tunna och jämna skivor, men utöver det blev det en helt fantastisk liten rätt!

Cirka 200 gram ger ett fat som räcker till 4-5 personer. Tunna laxskivor (nåja) fick sig först en dusch av citronjuice, och garnerades sen med riven pepparrot, finhackad rödlök, dill och picklade skogschampinjoner.

Picklade grönsaker: blanda ättika med vatten, och smaka av så att syrabalansen känns bra. Värm i en kastrull, och dumpa i några skopor socker. Koka grönsakerna i lagen, och låt dom sedan svalna. Lika enkelt som gott!

Förutom fint marmorerad var laxen mjäll, doftfri och väldigt neutral i smaken. Nästa gång skulle jag vilja prova att göra en tartar, eller kanske en sashimitallrik?

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. augusti 28, 2010 21:47

    så tjusigt! Salmalaxen är verkligen en underbar produkt!

Trackbacks

  1. Sashimi « Matporr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: