Skip to content

Palladium Bar i Växjö

augusti 10, 2010
by

En del av semestern har vigts åt roadtrippande kring Smålands, Öland och Östergötland. Vårt första stopp var i Växjö, för att äta på välrenommerade restaurangen PM & Vänner. Efter incheckning på hotellet gick vi ut för att äta en sen lunch. Det var nära att det blev korv med bröd, men av outgrundlig lycka satte vi oss på Palladium Bar istället. Som är en avknoppning av just PM, skulle det visa sig efter en stund.

Palladium Bar är ett litet café, med italiensk inriktning på svenska råvaror. Vi valde två rätter från småplocksmenyn, och varsitt glas italienskt vin till det.

Matporr Palladium Bar Växjö Kallrökt Lax

”Kallrökt lax från Klasamåla” tillsammans med bland annat fänkål, och några spännande och goda örtblad som vi inte kunde identifiera (ovanligt spetsig basilika kanske?). Laxen var mjäll och smakrik, och de syrade grönsakerna krispiga.

”Palladiums osttallrik” — en getost från San Michel, blåmögelost från Agnes gårdsmejeri (där all ost görs på mjölk från kossan Agnes), och en hård ko- och fårost från Hagelstads gårdsmejeri. Min favorit var Agnes blåmögelost, som var helt fantastiskt god. Fin balans mellan sälta och sötma, och härligt krämig.

Matporr Palladium Bar Växjö Osttallrik

Förutom det goda vinet beställde vi ett glas ekologisk äpplemyntasaft från Öland, vars sötma passade perfekt till ostarna.

Matporr Palladium Bar Växjö Äppelmynta Saft Öland

Annonser
7 kommentarer leave one →
 1. augusti 10, 2010 20:34

  Lovely! Äppelmyntasaft låter lite crazy…

  • augusti 10, 2010 23:23

   Det var riktigt gott! Sött men utan klibbig eller kvalmig eftersmak. Mmm..

 2. augusti 12, 2010 12:54

  Palladium Bar har blivit riktigt bra matmässigt sedan de fokuserade mer tydligt på det lokala, klart imponerande. Kommer ni förbi Växjö igen får ni ju inte missa Hemma hos oss (grymt bra svensk husmanskost), Kult (fantastisk ny restaurang vid Smålands museum), Gräddhyllan (kreativa, roliga, bra på lokalt och ekologiskt och fantastiskt god mat), Kafé de luxe (bästa hänget (?) med bra mat och goda öler) och förstås Gusto (regionens absolut godaste kaffe, vet att jag är lite jävig vad gäller det sista men ingen har lyckats överbevisa mig än…)

  • augusti 13, 2010 11:23

   Wow, tack så grymt mycket för alla tips! Växjö är helt klart en mat-stad att räkna med 🙂

   • augusti 13, 2010 12:42

    Inga problem! Hör av er om ni kommer neråt igen så ska jag guida er! :O)

 3. augusti 13, 2010 17:53

  äpplemyntasaft låter för jääävla gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: