Skip to content

Beer BBQ chicken

augusti 4, 2010
by

Matporr Grillad Kyckling Drunk Beer Chicken 1

Vi fortsätter vår ”grilla goa grejer på nya sätt”-svit här på semestern, och i helgen blev det därför dags att trä upp två kycklingar på varsin ölburk. Båda kycklingarna torrubbades i cirka en timme innan grillningen; den ena i Tennessee Whiskey dry rub, och den andra i en Jamaican Jerk-blandning.

Eftersom kycklingarna skulle stå upp under locket fick vi skippa det vanliga grillgallret och ställa dom på ena halvan av det undre gallret, brevid kolen. Indirekt grillning alltså, med lite vinbärskvistar för extra rök. Bröstsidorna stod riktade mot kolen, och blev därför extremt krispiga, medan hela kycklingen fortfarande var saftig tack vare den långsamma tillagningen och den ångande ölen.

Matporr Grillad Kyckling Drunk Beer Chicken 2
Grönsaksspett på direkt grillning, medan kycklingarna höll värmen tills servering.

Annonser
4 kommentarer leave one →
  1. augusti 4, 2010 16:43

    Undrar om man kan göra en variant på detta i en varmluftsugn!

  2. andreas permalink
    augusti 5, 2010 15:49

    vad tyckte ni om tennessee + kyckling, allrajt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: