Friterad mangold
I landet på sommarstället växer röd- och vitstjälkig mangold höga som mindre buskar, och lockade oss till prova att fritera de köttiga bladen som snacks till fördrinken. De stora bladen revs i mindre delar, doppades i en tempuraliknande smet och pudrades med ströbröd innan vi sänkte ner dom i oljan. Själva friteringen gick på under en minut per bit, som sedan fick rinna av på lite papper och toppades med flingsalt.
Den knapriga ytan kombinerat med de relativt tjocka bladen var en succé! Vi provade även att göra samma sak med bladpersilja, och det var fenomenalt gott det med.
Frityrsmet: blanda en liten mängd vetemjöl med vatten (eller sodavatten) tills konsistensen blir som lös cement. Smeten ska droppa av vispen långsamt.
Passar Barbera d’Alba tro 😉
Haha, hade vi inte köpt ännu när vi lagade det här. Men tror du det?
Tyckte att det var ganska tunnt och väldigt syrligt, så om jag ska testa Barbera igen får det bli ditt tips om Asti!
i can feel the crunch! most def. låter sjukt gott!
You gotta try it! Most def. 😉