Skip to content

Friterad mangold

augusti 2, 2010
by

Matporr Mangold Tempura Friterat 1

I landet på sommarstället växer röd- och vitstjälkig mangold höga som mindre buskar, och lockade oss till prova att fritera de köttiga bladen som snacks till fördrinken. De stora bladen revs i mindre delar, doppades i en tempuraliknande smet och pudrades med ströbröd innan vi sänkte ner dom i oljan. Själva friteringen gick på under en minut per bit, som sedan fick rinna av på lite papper och toppades med flingsalt.

Den knapriga ytan kombinerat med de relativt tjocka bladen var en succé! Vi provade även att göra samma sak med bladpersilja, och det var fenomenalt gott det med.

Frityrsmet: blanda en liten mängd vetemjöl med vatten (eller sodavatten) tills konsistensen blir som lös cement. Smeten ska droppa av vispen långsamt.

Matporr Mangold Friterad
Can you feel the crunch?

Annonser
4 kommentarer leave one →
  1. augusti 2, 2010 23:36

    Passar Barbera d’Alba tro 😉

    • augusti 3, 2010 12:45

      Haha, hade vi inte köpt ännu när vi lagade det här. Men tror du det?

      Tyckte att det var ganska tunnt och väldigt syrligt, så om jag ska testa Barbera igen får det bli ditt tips om Asti!

  2. augusti 3, 2010 00:10

    i can feel the crunch! most def. låter sjukt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: