Vietnamesiska vårrullar med svenska räkor
Häromdagen gjorde Marika och jag en gammal favorit; Vietnamesiska vårrullar.
Den här gången bestod fyllningen av färska räkor, glasnudlar, vårlök, böngroddar, thaibasilika, koriander och chili. För att kladda till det så åkte fisksås, soja och chilisås också ner. Blandningen rullas in i rispapper och doppas först i någon göttig sås och sedan i munnen. Vi gjorde två såser; en jordnötssås och en sojabaserad.
Eftersom någon (läs: jag) inte trodde att vi skulle bli mätta, gjorde jag en svampsallad på skivade champinjoner, soja, sweetchili, vitlök och koriander. Jag vill inte skryta, men… Hamma!
Fotnot: Första inlägget. Det dröjde ett tag, men nu är det gjort!
Hamma! Svampsalladen låter underbar. När får jag smaka?
Sounds freaking nice, och då väntar man bara på ett inlägg från virgin-jo nu också. Men, viktigast av allt: var är närmsta stället jag hittar thaibasilika på? letade igårkväll på landalatorg – men icke!
Jag tror jag sett det på Maxi, men till denna rätt köptes thai-basilikan i butiken Gain Trading Asian Livs på Östra Hamngatan. Go fish!
Frestande både i text och bild…………..
Ge mig. Nu.
MVH
bakis_83
Mmmm….så gott!!!
Oj vad gott! 🙂
😀 😀