Hoppa till innehåll

Vietnamesiska vårrullar med svenska räkor

juli 20, 2010
by

Häromdagen gjorde Marika och jag en gammal favorit; Vietnamesiska vårrullar.

Den här gången bestod fyllningen av färska räkor, glasnudlar, vårlök, böngroddar, thaibasilika, koriander och chili. För att kladda till det så åkte fisksås, soja och chilisås också ner. Blandningen rullas in i rispapper och doppas först i någon göttig sås och sedan i munnen. Vi gjorde två såser; en jordnötssås och en sojabaserad.

Matporr Vietnamesiska Vårrullar Dipsås

Eftersom någon (läs: jag) inte trodde att vi skulle bli mätta, gjorde jag en svampsallad på skivade champinjoner, soja, sweetchili, vitlök och koriander. Jag vill inte skryta, men… Hamma!

Fotnot: Första inlägget. Det dröjde ett tag, men nu är det gjort!

9 kommentarer leave one →
  1. Jonas permalink*
    juli 20, 2010 13:16

    Hamma! Svampsalladen låter underbar. När får jag smaka?

  2. Ellen permalink
    juli 20, 2010 14:08

    Sounds freaking nice, och då väntar man bara på ett inlägg från virgin-jo nu också. Men, viktigast av allt: var är närmsta stället jag hittar thaibasilika på? letade igårkväll på landalatorg – men icke!

  3. Marika permalink*
    juli 20, 2010 16:19

    Jag tror jag sett det på Maxi, men till denna rätt köptes thai-basilikan i butiken Gain Trading Asian Livs på Östra Hamngatan. Go fish!

  4. juli 20, 2010 21:10

    Frestande både i text och bild…………..

  5. juli 21, 2010 15:06

    Ge mig. Nu.

    MVH
    bakis_83

  6. juli 22, 2010 22:13

    Mmmm….så gott!!!

  7. januari 11, 2013 15:53

    Oj vad gott! 🙂

Trackbacks

  1. Sashimi « Matporr

Lämna ett svar till 3pa2 Avbryt svar