Skip to content

Fläskkotlett med tomatsås och bönsallad

juli 14, 2010
by

Matporr Fläskkotlett Tomatsås Bönsallad

Efter att ha cyklat hem i dagens värme och därefter kyllt av mig lite snabbt, tyckte jag det var dags att bli vaaarm igen. I kylen låg tinade fläskkotletter, så jag satte igång och gjorde tomatsås och bönsallad. Kombinationen tomat och fläsk är verkligen en höjdare, så även i detta fall där tomatsåsen var åt det kryddigare hållet. Fläskkotletten stektes på enklast möjliga sätt i lite smör med salt och peppar.

Tomatsås: Fräs finhackad rödlök, vitlök och chili i lite olivolja. I med valfri konserverad tomat på burk, jag tog körsbärstomater hela i tomatjuice, och en skvätt balsamvinäger. Smaka av med honung, salt och peppar, låt koka upp en stund. Precis innan servering i med en rejäl hög med oregano.

Bönsallad:  Blanda vita och svarta bönor, delade sockerärtor, skivad salladslök, ruccola och smulad fetaost. Mixa ihop en dressing på blandade örter, en vitlöksklyfta, lite olivolja, en liten skvätt citronsaft. Smaka av dressingen med honung, salt och peppar samt höll över salladen.

Annonser
4 kommentarer leave one →
  1. Ellen permalink
    juli 15, 2010 09:03

    Ser riktigt göttigt ut!

  2. juli 15, 2010 09:37

    Oink oink! Vi åt också fläsk igår, nu börjar grisen ta slut på riktigt – ”bara” 3-4 påsar kvar i frysen..

    • Marika permalink*
      juli 15, 2010 18:07

      Det var inte dåligt! Kanske dags för en ny Oktoberfest så att ni kan fylla på?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: