Skip to content

Potatis- och rödbetssallad med honungsvinägrett

juni 29, 2010
by

Matporr Potatis Rödbetor Sallad Fetaost

En sallad som passar ihop med det mesta så här i sommartider. Hos oss serverades den med stekta fläskkotletter, men dess söta smak passar antagligen utmärkt till röksmaken hos en grillad köttbit. Häll över dressingen medan potatisen är nykokt och uppskuren så göttar den till sig medan du skivar resten av grönsakerna. Krispig rödlök och mjuk fetaost passar bra till, och försök att smula över fetaosten på slutet — så slipper du en allt igenom ljusrosa sallad.

Honungsvinägrett: blanda 1 del olivolja med 0,5 delar vitvinsvinäger och lite mer än 0,5 delar flytande honung. Rör ihop med flingsalt och nymald svartpeppar.

Ett tips är att låta rödlöken dra en kvart i iskallt vatten (gärna i kylen) för att få ur den värsta skarpheten och få lökringarna extra krispiga. Och, att inte låta rödbetorna koka över. Då ser det ut som något ur True Blood..

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. juni 29, 2010 21:34

    Så gott!! Feta och rödbetor är en oslagbar kombination!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: