Skip to content

Franskt smör

juni 22, 2010
by

Matporr Bröd Bakning Franskt smör

Vad som skulle blivit ett Ljust Dinkelbröd à la Martin Johansson blev mest ett bröd räddat med torrjäst eftersom det inte gick så bra som vi hoppats att kalljäsa degen över dagen. Inte helt dumt, men samtidigt inte alls vad vi hade hoppats på.

Till det nybakta brödet åt vi franskt smör. Efter att ha läst om det hos Smaskens-Annika, köptes det raskt hem när vi såg det på Ica. Ett gott smör med lite större saltkristaller, men inte mycket mer spännande än exempelvis Bregott med havssalt.

Ett trevligt kvällsmål, och doften av nybakat slår ju alla doftljus med hästlängder..

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. juni 22, 2010 10:25

    Jag har också testat smöret. Gillar det otroligt mycket, och blir lite sugen på de superflotta smörtyperna på saluhallarna.

    • juni 22, 2010 20:42

      Ooh, det låter spännande! Det ska jag ha koll efter på nästa saluhallsbesök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: