Skip to content

Middagstipset: helstekt kyckling

juni 20, 2010
by

Matporr Vardagsmiddag Helstekt Kyckling
Att tjoffa in en hel kyckling i ugn är onekligen ett av de enklaste sätten att laga mat på; medan kycklingen blir mör och krispig kan du svänga ihop det mesta i tillbehörsväg. Till söndagsmiddag blev det just ugnsstekt kyckling med en enkel grönsallad, smörslungad sparris och en avokadoröra.

Om man verkligen vill göra minsta möjliga men ändå få en syndigt god kyckling är knepet att gosa in den med färdig sweet chili-sås. Pensla gärna på ett extra lager (och vrid många varv med svartpepparkvarnen) efter halva tiden så blir ytan extra gyllenbrun och krispig.

Kycklingskrovet som blev kvar kokade vi sedan buljong på, tillsammans med rotfrukter, lök och en mängd kryddor — bland annat chili som verkligen satte sting på det hela. Det sitter fint i exempelvis broccolisoppa.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: