Hoppa till innehåll

Broccoli- och sparrissoppa

juni 18, 2010
by

Matporr Broccolisoppa

Soppa mitt i sommaren? Jorå, med tydlig syrlighet och utan några tunga gräddprodukter i tycker jag att det passar alldeles utmärkt. I veckan blev det soppa på ett gigantiskt, svenskt broccoliknippe och några överblivna sparrisstjälkar, toppat med en klick grekisk yoghurt.

Grön soppa: koka broccoli och sparris, mixa slätt när allt mjuknat. Smaksätt med kycklingbuljong, oregano, citronzest och ganska mycket citronsaft. Salta och peppra, och kläm i en liiten klick honung för rund sötma.

2 kommentarer leave one →
  1. catta permalink
    juni 18, 2010 21:36

    Älskar soppor som faktiskt smakar av det man gjort den av. Vill jag ha sparris så ska det smaka sparris, inte grädde! Har kommit på att vid samtliga soppkok jag gjort har grönsakssopporna eller musselkoken, eller vad det nu har varit, smakat tusen gånger bättre före än efter grädden. So no more ”runda av med grädde” för min del. Yoghurt kan jag dock stå ut med!

    • juni 19, 2010 09:37

      Jag håller med när det gäller grönsakssoppor, men just musselsoppa tycker jag blir godast med lite grädde! Fast det är klart, det blir ju en helt annan smak. Skönt att alla tycker olika 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: