Skip to content

Match-matchad fredagsmiddag

juni 11, 2010
by

Första matcherna i fotbolls-VM sparkades igång igår, och vi tog tillfället i akt att få en utmaning i att äta och dricka något från alla fyra länder. Uruguay, Mexiko, Frankrike och Sydafrika — minst sagt blandat.

Till förrätt blev det en variant på Gittos croquetas. Med lite god vilja äter dom kanske det i Uruguay? Vi fyllde våra med sidfläsk, grön chili, basilika och morbiere-ost. Det var rackarns svårt, men fruktansvärt gott. Nästa gång ska vi få till dom bättre (och snyggare), så då blir det bildbevis. Till det mexikansk öl; Sol.

Matporr Sydafrikansk Mat

Huvudrätten bestämde vi fick bli inspirerad av värdnationen Sydafrika, och det resulterade i torrmarinerade fisk- och musselspett med mangosallad och grillad majskolv. Vi hittade också en fin chutney; Geeta’s Lime and Chilli chutney — stark men galet god!

Man tager vad man haver-mangosallad: färsk mango, röd chili, sockerärtor, rödlök, rädisor (glöm inte deras goda blast!) och fänkål. Smaksätt med en lag på nejlika, lime och stjärnanis.

Till matlagningen testade vi ett rödvin från Uruguay, och som avslutning på det hela en mousserande crémant d’Alsace från Frankrike. Alla länder check!

Matporr Sydafrikansk Mat MajskolvHalvtinad majskolv, stekt i kryddsmör på basilika, röd chili och limeskal.

Matporr Sydafrikansk Mat FiskspettKoljafile torr-rubbad med en kryddmix på bland annat curry, cayennepeppar, spiskummin och gurkmeja. Pilgrimsmusslor glazade med chutney.

Matporr Sydafrikansk Mat Fiskspett 2Hamma hamma!

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: