Skip to content

Råbiff – en klassiker i köket

maj 18, 2010
by

Matporr Råbiff Pommes frites
Det är svårt att inte ha en åsikt om råbiff; ofta älskar man eller hatar det. Men det finns även fallet då man aldrig provat, och tror att man hatar det. Där var jag, innan vi gjorde vår egen en fredag till På Spåret. Kött inhandlades på Saluhallen, och alla de klassiska tillbehören snoddes ihop. Jag var innan provsmakning mest orolig för köttsmaken, men det skulle visa sig att det var konsistensen som var min största puckel att komma över. En liten portion går ner med galans, men mer än så är att utmana ödet än så länge.

Råbiff på nymalt oxkött (ryggbiff? lilla fransyskan? filé? beats me)

Trippeltillagad pommes frites à la Heston Blumenthal

Senap, äggula, kapris och rödlök.

För den skeptiska kan man halstra biffen snabbt på båda sidorna, för att få en lite mer tillagad känsla. Eller servera i köttbulleform, som vi gjorde med resterna..

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: