Hoppa till innehåll

Brännvinsflamberad lax

maj 11, 2010
by

Matporr Flamberad lax
Innan vi lagade ankbröst i fredags, gjordes en lite annorlunda förrätt. Gravad lax – flamberad i brännvin, serverad på kavring med pepparrotsmousse. Laxen blev helt fantastisk i konsistensen; delvis tillagad, delvis gravad. Den mjälla fisken ihop med bitig pepparrot (och med en nubbe) var kvällens höjdpunkt.

Vispa ihop en mousse på riven pepparrot, färskost, citronskal och lite citronjuice.

Flambera gravade laxskivor i brännvin, föreslagsvis ett dillkryddat. Snabba på så att inte laxen blir överkokt.

+ Brännvin Våraquavit, #10230

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: