Skip to content

Liten mexikansk buffé

maj 5, 2010
by


Att bjuda på lite mat efter jobbet en vardagskväll behöver inte alltid vara så avancerat eller tidskrävande. I måndags kväll hade vi lite kalas med tio personer, och med en liten mexikansk buffé kom vi långt. En stor batch med en variant på ”pulled pork”, en stor skål guacamole, en tomatsalsa och lite bönröra mättade de flesta ihop med nachos och tortillabröd.


Jonas specialité är att göra chilli på fläskkött vi (fortfarande) har i frysen efter en Oktoberfest förra året. Den här är långkokt i bland annat rödvin och Mutti-tomater, ihop med en särdeles mängd kryddor.

Att lassa upp på sina nachos:

Tomatsalsa på tomat, färsk lök, jalapeños, koriander och lite limesaft.

Guacamole med avokado, gräddfil, jalapeños och koriander.

Bönröra på svarta- och kidneybönor, ihoprört med brynt färsk vitlök och oljan den stekte i, och persilja. En riktig mild och smakrik höjdare!

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. maj 6, 2010 13:50

    Och gott var det kan jag lova! Var ju med och NJÖT!
    Tack för det!
    Eliza

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: