Skip to content

Ceviche och biffsallad

april 18, 2010
by

Lördagskvällens middag var menad att ge känslan av ett lite mer exotiskt och varmt land än vad Sverige är, och det lyckades nog rätt bra.


Förrätten var en ceviche på torskrygg, pilgrimsmussla och räkor tillsammans med avokado och mango. Smaksatte gjorde lime- och grapejuice, chili och mycket koriander.

+ Gewürztraminer Riesling De Bortoli, #6403

Det var riktigt roligt att hitta färska pilgrimsmusslor i vår fiskaffär, och de fina skalen fick till och med agera tallrik.


Huvudrätten, en mindre fotogenisk biffsallad, var även den proppfull med koriander. Röd mangold som bas, tillsammans med finstrimlad morot och rättika. Köttet snabbmarinerades i thailänska chilisåsen Sriracha och lite soja, och stektes snabbt i woken. Allt toppades med dressing (soja, lime, fisksås, sesamolja, chili och ingefära), lite sesamfrön och friterade palsternacksstrimlor.

+ Chardonnay L, #5649 och Mâcon-Villages, #2295

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: