Hoppa till innehåll

Marockanska tryfflar med dadlar och pistage

maj 5, 2012
by

Den råa matlagningstrenden håller i sig, och även om vi inte är sugna på att gå all raw så finns det en hel del goda och smarta tips att ta till sig. Dessa nordafrikanskt inspirerade tryfflar kan väl med lite god vilja anses rätt så raw, och är lika lätta att rulla ihop som dom är smakspäckade. Kryddorna för dock tankarna direkt till jul, men det är enkelt att styra kryddningen åt det håll man själv vill.

Matporr Tryfflar Dadlar Ingefära Kardemumma Efterrätt 4

Receptet kommer från amerikanska Food & Wine (vars iPad-tidning vi verkligen kan rekommendera). Vi höll oss dock inte riktigt till proportionerna, utan körde lite på känsla (exempelvis hade vi i ungefär dubbla mängden oliver för att få mer sälta). Dessutom hade vi i finriven raw choklad, och finhackad röd chili. Tryfflarna håller ihop superfint tack vare kladdigheten i dadlarna och honungen, och alla rostade och hackade nötter ger utmärkt textur. Pistagen på utsidan gör dom dessutom extra snygga.

Matporr Tryfflar Dadlar Ingefära Kardemumma Efterrätt 1

About these ads
Inga kommentarer ännu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: