Skip to content

Revbensextravaganza

juli 30, 2010
by

Matporr Revben Ribs Grillning 3

Matporrgänget har semester för tillfället, och har tillbringat lite av semesterns första vecka åt att — självklart — laga mat ihop. Grillen på undertecknads sommarställe har gått varm, och en av kvällarna vigdes åt ribsapalooza, inspirerad av J. Cramby.

Hälften av revbenen röktes marinerade på indirekt värme i över 3 timmar, ihop med några nävar mesquite-träflis och svartvinbärsgrenar. Andra hälften grillades direkt över kolen i cirka en timme omarinerade, och fick sedan en rejäl dusch av torrmarinad. Båda batcharna brändes av med lite glaze på slutet, för att få extra klibbig och krispig yta.

Matporr Revben Ribs Grillning 4

Tillbehören blev självklart en cole slaw. Basen på rödkål, ihop med bland annat morötter, bladselleri och äpple. Dressingen gjordes på gräddfil och dijonsenap.

Vitlöksstekt mangold och creamed corn gjorde tallriken till en veritabel färgfest. Rödvin från Argentina passade bra till de starka smakerna.

Creamed corn: koka upp majs med hälften mjölk och hälften grädde. Låt koka ihop och red med lite majzena, krydda med salt, svartpeppar och lite torkad chili.

Matporr Revben Ribs Grillning 1
Matporr Revben Ribs Grillning 2

Rökigt.

About these ads
5 kommentarer leave one →
  1. juli 30, 2010 11:44

    Vafan, har du ett eget sommarställe :) Lucky you. Ser gott ut. Som alltid. Och jäkligt ambitiöst. Keep it up!

    • juli 30, 2010 14:31

      Jorå, om man bortser från att det är min mor som äger och sköter om det ;)

      Tack! Nu blev jag hungrig..

  2. juli 30, 2010 22:44

    Hehe. Det funkar det också.

  3. augusti 1, 2010 12:09

    creamed corn, coolt! en såndär sak jag läser om men aldrig har smakat. härligt med semester, njut medans det varar – jag jobbar i tusen år till (i alla fall två veckor…) och det känns som en evighet tills det är dags för semester.

    • augusti 2, 2010 09:39

      Det var riktigt gott! En ren impulsrätt som vi höftade fram :)

      Sen semester är skönt, men ibland kan det kännas lite vääl segt i slutet innan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggers like this: